Egentligen så tar det emot att skriva detta, men det är ju vetenskapligt bevisat så:  Lennart har bättre lokalsinne än mig. Män har alltså bättre lokalsinne än kvinnor, så  mycket som 50% bättre.  Det bor faktiskt en liten man i våran GPS. Sååå Lennart jag ger mig....

Men jag har ju självklart  svaret på varför. Detta beror på att vi använder olika strategier för att hitta rätt väg. Lennart litar på sin generella riktningskänsla och kan dessutom ta genvägar, medan jag är mer beroende på landmärken. 

Så om jag ska förklara vägen till t. ex en speciell adress så kommer jag att berätta vad det finns för nåt i skyltfönstret man först passerar och  sen vilken färg det är på det stora huset med det trasiga fönstret. Att man sen ska ta till höger precis vid statyn och  då passerar man  frisörsalongen med den roliga skylten och caféet som har en uteservering som alltid är fullsatt. När du så kommer fram till en skylt där det står Storgatan så är det bara att leta igen numret på huset som ligger på vänster sida bredvid trappuppgången där de har målat väggarna rosa.  Då är du framme...

Medan Lennart kommer kort att förklara att man åker rakt fram sen tar man till höger och du är framme.... 

Nu är jag ju inte ensam om  att ha dåligt lokalsinne, för i forntiden var ju män jagare och vi kvinnor samlare. Våra hjärnor har ju utvecklats lite olika. Även om Lennart nu lättare hittar till ett hus så är jag  desto duktigare att hitta i huset. Jag vet precis vart alla saker finns. Där är vi kvinnor duktigare då vi har en inre karta över var precis allting ligger.

 Lennart kan ju leta efter en tidning som ligger precis framför näsan på  honom utan att se den.....då säger jag : Den ligger på bordet med den vita duken. På duken står det en bukett med röda Tulpaner. Då du ser dessa Tulpaner så  flyttar du  blicken en liten bit till vänster, där står kaffekoppen med de gröna små bladen på. Lyft på koppen  då kommer du att se  ett par läsglasögon . Sätt nu på dig dem så ser du nog tidningen framför dig.

Så Lennart kommer även i fortsättningen att få cykla framför mig då vi är på utflykt......

Men....Att gå vilse är ju ett sätt att hitta rätt förstås.

 Dessutom så bor jag ju på en ö. Så förr eller senare så kommer jag väl hem.

Det känns rätt rätt så tryggt att veta att det har varit nån där före mig

 Annars så är det är ju bara att lägga sig ner och skicka ett sms till Lennart

För jag vet att han skulle komma som ett jehu...eller? ? 

 Då  han vet hur grinig jag kan bli då jag är hungrig så... 

tar han tar nog Lill Bleka och sitt inbyggda GPS och letar igen mig.

 

Jag säger som Maj Fant....Inget ont om män. De är ju det bästa vi har, i den vägen.