Plötsligt så fastnade min blick på ugnsluckan till spisen och jag såg vad som fanns där innanför. Eller rättare sagt jag såg knappt vad som fanns där. Oj, ingen vacker syn. Hur hade detta gått till utan att jag märkt nåt? Så nu var det bara att ta fram ugnsrengöringsmedlet.  Det blev en liten inventering där bland alla flaskor med diverse innehåll  innan jag hittade åt det jag sökte. 

Vad är det jag sysslar med egentligen? Behöver jag verkligen en flaska för varenda fläck i huset. En som tar bort fett, en för kalk, en för speglar, en för golv, en för toaletten, en för tvättställ och kakel, en för spishällen, en för ugnen, en för golven, en för fönster osv.....

Nä nu jäklar ska jag bli lite klimatsmart. Så fram med min bok med gamla husmorstips. Där står massor av bra ideer. Nåt som återkommer ofta är bakpulver och ättika. Två grejer som man kan använda till det mesta då man vill ha rent hus.

Det var då jag stod där och blandade till en otäck illa luktande gegga och kände hur det liksom vände sig i magen på mig som jag kom att tänka på sist då jag åt inlagd strömming. Vi åt det till middag och drack sen kaffe med en nybakad sockerkaka till efterrätt. Men jag mådde så jäkla dåligt efteråt. Det liksom bubblade och jäste inne i min mage Jag mådde allt utom bra. Trodde att det kanske var rödlökens fel. Men nu vet jag. 

Det blev en kemisk reaktion där inne i magen. Har ni blandat ättika och bakpulver nån gång? Gör det så får ni se vad som händer. Inte konstigt att jag mådde dåligt och magen svällde upp så den såg ut som en Pilatesboll. (det är stora bollar ska jag säga). Så nu kommer jag nog inte att äta nåt som innehåller både ättika och bakpulver vid samma måltid hädanefter.

Nu ska jag visa er hur jag löste problemet med Skatorna som snodde småfåglarnas mat. Jag vet att det är några som säger TRAMS.  Men jag svarar då att vänd på det ordet. Då blir det SMART. 

 Barnens gamla Hamsterbur blev plötsligt ett litet hus där Talgoxarna  kan äta i lugn och ro och Skatorna får allt nöja sig med det som ramlar ner på marken. 

  .......PROVA ATT LÄRA DIG NÅGONTING OM ALLTING OCH ALLTING                OM NÅGONTING.........