Jag är inte rädd för spindlar men har svårt för att ta ihjäl dem. Detta tror jag beror på en man som bodde hemma hos oss då jag växte upp. Han var slaktare och alkoholist. Han dödade alltså djur mest varenda dag. Dessutom var han oftast elak och dum mot oss. Men en sak vägrade han göra och det var att döda spindlar. Detta tyckte jag var så konstigt för ibland var han så arg att han hade lätt kunna slå ihjäl nån av oss i familjen om vi inte höll oss undan.

Han sa att han hade dödat en spindel en gång och hade då sett Hin Håle själv och blivit allvarligt sjuk. Gissa om jag önskade att han skulle kliva på en spindel av misstag.....

Därför fattar jag inte att jag kunde göra detta fruktansvärda att döda en hel spindelfamilj med vilje. Det var idag det hände då jag putsade fönstret i köket och  såg  en liten hög av jord mellan rutorna och där sitter en spindel. Då jag alltid brukar ge dem en chans så tog jag trasan och slog till den för att den skulle få leva men fortsätta sitt liv nån annanstans. Men nåt gick fel för den låg plötsligt på fönsterbrädan alldeles platt och livlös....Jag låtsades som att jag inte hade sett vad som hände den och fortsatte mitt putsande då jag i ögonvrån ser en liten mindre spindel springa över brädan. 

Faaan... nu är den stackarn utan mamma. Så då  fick även den en dask av min fönstertrasa. Kände mig lite smånöjd över att jag iallafall inte lät den lille behöva växa upp utan föräldrar......Vad är det jag säger? Föräldrar består ju av två personer oftast. För självklart så hade spindeln en pappa oxå. Men var är den? 

Då vi senare sitter och äter lunch så ser jag den. En riktigt stor och stöddig en som sitter vid Pelargonen och glor på mig. Utan att ens tänka så tar jag soppsleven....... och så finns han inte mer.

 Nu har jag en liten konstig känsla i magen för jag har även hört att om man ser en spindel i dörröppningen så får man besök. Förstår ni hur orolig jag är då mina spindlar var i fönstret, och inte vill då jag ha nå besök den vägen. 

Nä nu ska jag tänka på nåt annat och ta och göra en Lasagne och sen blir det Bio. Ska se "Medicinen" av Colin Nutley.                                        

                          

Bilden lånad från nätet.