Äntligen så är jag ledig så jag kan se vårt barnbarn Emelie uppträda. Hon är drillflicka i paradorkestern och i morrn så ska de uppträda i domkyrkan. Ska bli så kul. Kommer ihåg då jag var barn och såg på dessa vackra drillflickor. Tyckte de hade sååå fina kläder och var så duktiga. Jag fösökte drilla med allt möjligt som jag kom över som påminde om en drillstav, dessutom testade jag  hur det skulle vara att jobba på cirkus som akrobat. Passade alltid på att träna då jag trodde att  ingen såg mig. Men jag insåg ganska tidigt att det var kört. Det var inget för mig, då jag inte hade nån koll på varken armar eller ben. De lever sitt eget liv helt enkelt.

Tro vad grabbarna gjorde då ingen såg dem? Jag tror jag vet vad min Lennart gjorde iallafall, han spelade nog luftgitarr. Idag som vuxen så är det inget han försöker dölja. Men tyvärr så har han ingen egen, så jag tror att han ska få en grön luftgitarr av mig i julklapp. 

Men innan kyrkan så ska vi  äta jultallrik som kommunen bjuder sina anställda på. Ska jag vara ärlig så tycker jag att det räcker med julmat på Julafton. Mår fan inte nå bra då jag blandar både sill, korv, köttbullar och allt som hör till och som sen blir en enda gegga i magen. Var grej för sig är ju gott men inte allt på en gång. Men gratis smakar ju gott förstås......

På Torsdag är det Simhallens personalfest. Då ska vi gå ut och äta vanlig mat. Vi har redan förbeställt men.....jag har glömt vad jag beställde så det får bli en överraskning. Det blir trerätters iallafall och efterrätten lät nåt så vansinnigt gott, det kommer jag ihåg. Ni får höra sen vad det var vi stoppade i oss. Om jag kommer ihåg förstås.

Men nu blir det till att krypa ner i lopplådan ska upp före tuppen i morrn.