Så modern jag känner mig, jag har tagit mig lite egentid/kvalitetstid. Så då blev det en stund framför datorn. Annandag jul??? Varför heter det så? Det är klart att det är en annan dag. En sak vet jag då och det är att det blev en väldans vit jul i år. Nån har tydligen bett Kung Bore om en vit jul, men glömde säga hur vit den skulle bli. Jag tittade ut för en stund sen och sa till L. att oj vad det snöar. Men det visade sig att det hade slutat, men snödrivorna går över vårat köks fönster så då vi tittar ut så ser vi bara vitt, vitt. Rena rama ljusterapin. Men snälla jag behöver inget mer nu.

Är ni nå less på julkäket då? Jag skäms över att säga det men jag slängde en hel del i dag. Ja,ja jag vet att det finns de som svälter i världen, men de skulle nog inte må så bra om jag sparade maten nå längre. Det jag inte slänger är skinkan. Jag trodde att jag hade köpt en färdig kokt, men icke sa nicke. Då jag skulle griljera den så visade det sig att den var okokt. Så det blev till att koka på gammalt hederligt vis. Men god blev den.

Julklappar fick jag oxå. Så lite snäll har man väl varit. Av L. fick jag ett fotbad. Han är så less på att se mig sitta med fötterna nerpulad i skurhinken. Jag tycker att det har fungerat alldeles utmärkt, men okej nu är den tiden förbi. Nu är min skurhink bara en vanlig skurhink igen.

Självklart var det en riktig tomte som kom. L. har alltid haft en dröm om att få vara tomte. Så nu då tjejerna är så stora och inte tror på tomten längre så fick han sin chans. Om han var bra? Jorå..... Fast han hade väl kunnat hittat nåt annat än min piassavakvast som käpp. Dessutom försökte han vara rolig genom att vara lite klumpigare än vanligt. Så då han tappade ett av paketen på golvet (kunde ha varit nåt ömtåligt) då bara kom det ur mig: Nä nu skärper du dig! Även om tjejerna inte tror på tomten så lovar jag att den blick jag då fick sa: Nu får du inga julklappar farmor/mormor. Men jag hade väl tur.

 För jag fick dessutom ett presentkort, så idag efter arbetspasset nere på badet så åkte jag iväg och köpte nya skidor. Så nu jäklar ska här bli åka av. Har inte åkt på flera år för mina gamla skidor är fel konstruerade, de åker mer bakåt än framåt. Men nu har jag vallningsfria. Så se upp i backen.