Nu tror ni nog att jag har blivit alldeles tokig då jag säger att vi har hittat en Simpa nere i vårt kvinnliga personal omklädningsrum nere på badis. Ofta möts vi av Silverfiskar, Spindlar, Gråsuggor, Tusenfotingar eller andra små trevliga småkryp. Men detta slår nog alla rekord. 

Det hela började då en av mina kvinnliga kollegor skulle städa där och vi hör ett väldigt bekant tjut. Hon tar trappen i två steg ( det är 16 trappsteg) och skriker att det är ett monster fossil nere i omklädningsrummet. Då vi vet att hon hatar allt vad insekter och kryp heter och ibland ser spindlar som väger 3 kg så tog jag det lugnt och gick ner för att se vad nu detta kunde vara. 

Där på golvet ligger den. Vad i hela fridens namn var  detta? En krokodilunge eller en ödla? Nu var det inte mycket liv i den läskiga varelsen men det var definitivt inget som hörde hemma i vårt omklädningsrum. Då en av  tjejerna i restaurangen såg vårt fynd så berättade hon att hon hade sett en dubbel så stor för nån vecka sen. 

Tänk om det är nåt djur som lever i avloppen och har kommit upp ur golvbrunn eller ur toaletten. Huga!

Så fram med mobiltelefoner för att fota och googla på vad det kunde vara. Nu tror vi att vi har svaret. De objudna gästerna var Skäggsimpor som älskar räkor och det har funnits gott om det i restaurangen i sommar då de har haft räkfrossa flera kvällar. Men hur de i har hamnat i vårt personalrum som ligger på en annan våning är fortfarande olöst.

Nu kollar jag ner i toan innan jag sätter mig och håller koll på golvbrunnen i duschen. Dessutom skakar jag ur skorna innan jag tar på mig dem ifall att....

   Vad gjorde han i damernas personalrum? Förresten jag vill  nog inte veta.

                   

           Här är en bild från nätet som visar  att det måste vara en Simpa.            

                         

 Men nu är det helg och jag är ledig så jag ska nog inte möta några Simpor. Men däremot kommer jag att träffa många andra betydligt trevliga varelser i morrn. Mer om detta efter helgen.

Ha det gott och mys så mycket ni bara kan. Kramen.