Hej och hå vad tiden går. Nu kan jag snart lägga ett jobbarpass på 8 dagar i rak bakom mig. Plötsligt har det dessutom blivit November och vi har vårvärme ute. Jag vill minnas att vi alltid åkte skidor innan jul då jag var liten men nu måste man köpa en snökanon för att kunna göra det???? Men inte gråter jag över det inte, det får gärna fortsätta så här en månad till.

Jag har undvikit att skriva om vad jag tycker om alla de  flyktingar som nu kommer hit till Sverige och naturligtvis även till vår lilla stad. Men nu känner jag att jag måste få dementera ett rykte.

Det går rykten om att de får både bada och träna gratis på vår simhall. Vilket retar många såklart. Men det är FEL! De betalar precis som alla andra. De flesta har ju faktiskt inte flytt fattigdom utan ett krig. 

På tal om fattigdom så läste jag att 1990 så fanns det 36% fattiga i världen. Nu är siffran nere på 18%. Det är ju bra. Tänk om alla krig oxå kunde minska lika många procent. 

 Varför slår vi ihjäl varandra? Är det bara för att vi alla är så okunniga. Religion  handlar väl om att vi alla vill nå fram till ett svar om tillvaron. Det finns väl inget svar? utan människan har i alla tider använt sin fantasi för att finna tröst....vissa har ju mer fantasi än andra och vi har ju alla olika behov och sätt på att finna tröst.

Kollade lite i våra foto album i helgen och såg då bl.a bilder från resan vi gjorde till Indien 2008 och fick se så mycket elände. Vi köpte frukt av en kvinna nästan varje dag.  Dessa kronor behövdes för att åtminstone ett av hennes alla barn kunde gå i skolan. Dessutom fick vi en ny vän.

"Jag undrade alltid varför inte någon gjorde något åt det, tills jag insåg att jag var någon" 

Dessa barn blev överlyckliga då de fick en påse med diverse godsaker.

 

Alla barn har inte råd att gå i skola. Det kostar ju några hundralappar per år.

 Min nya kompis.

Det finns många sätt att försörja sig på.

 En tvättstuga.

Här åt vi lunch buffé en dag.

Ingen lyxvilla precis

Nä nu får det vara slut med allt prat om eländes elände. Plikten kallar......Men jag lovar att  i morrn ska jag gå en bloggrunda och se hur alla ni fina bloggvänner har det. Ha det gott.