Då jag var liten så önskade mina tjejkompisar sig en Häst, men det kunde jag inte riktigt förstå. Våra grannar Farbror Gunnar och Ragnar hade ju hästar och de använde ju dem till att dra fram timmer på vintern och ta in hö på sommaren. Inte var väl de nå gosedjur precis. Nä, en Apa ville jag ha. Vågade inte säga det utan hade det som en hemlig dröm i många år. Försökte verkligen förstå vad som var så häftigt med en häst. Då jag frågade så fick jag svaret att man får massor av frisk luft, man har inte tid att vara sjuk, man har en god vän som alltid lyssnar på en, man får ro och frid i kroppen utav att titta på sin häst och man får motion utav att rida......

Nää...hästar bits fram, sparkas bak och är obekväma på mitten. Tacka vet jag en söt liten Apa för då slipper man kliva upp varje morgon för att rykta dem och mocka. Inga hovar som skall fixas, ingen hästutrustning som måste skötas, de kräver inte massor av foder och om de blir sjuk så kostar de inte skjortan. Dessutom får man inte ont i rumpan då man ska motionera dem.

Man blir minst lika glad av att titta på en Apa och de kan var minst lika goda lyssnare. Om man släpper ut honom så behöver man inte gå på nåt gym. Det är bara att hänga på då han slänger sig från träd till träd. Bananer är ju inte dyra och han kan använda samma plåster och medicin som mig. Sina toalett besök kan vi uträtta på samma ställe. Men.....vad ska man välja för Apa?

Kanske en Näsapa...för då kommer alla att tycka att jag är skitsnygg då jag sitter bredvid... eller tvärtom.

Eller en modern en som har botox i läpparna. 

 

Varför inte en som gör det jag själv inte vågar då en försäljare ringer på....

 Inte denna.....För jag vill ha en som orkar lyssna på mig.

 Kanske en som diggar Reggae musik...

Nämen...äter inte Apor bara bananer?

 Ha, ha...du vet nog inte mycket om Apor du Badtanten. Ta och läs på eller tänk om....

 Okej...ni har nog rätt. Det är nog en sån här Apa jag ska skaffa mig.

  Förlåt alla hästar och hästälskare. Det är absolut inge fel på Hästar men Visst är Apor lite roligare?

Det sägs att tiden förändrar saker, men man måste faktiskt ändra dem själv. Så vem vet.....jag kanske köper mig en Häst istället. 

                                  

Bilder lånade från nätet