"Packa 20 kg sten i den mest otympliga resväskan du kan hitta. Bär sedan runt på den ca 2 timmar i din lägenhet. Sätt dig i en barnstol, bind fast armarna från armbågarna i armstöden och be en så stor människa som möjligt att trängas bredvid dig. Försök sedan att äta med kniv och gaffel ur en liten papplåda. Be personen bredvid dig välta ett glas rödvin på dig och spy i en papperspåse"....... Så kan det vara att flyga......Men så har inte jag haft det.

 Har nu varit i Kroatien där det låter som att man  bara pratar med konsonanter, för vilket jäkla språk. Men oj så gästvänliga och trevliga de är istället. Jag åkte ju med världens härligaste tjejer Neta, Carin och Lena. Vilket innebär att det har inte varit en tyst eller lugn stund på hela tiden (nästan).

 Hade stora förväntningar på Kroatien då alla vi pratat med tycker att det är såå vackert och fantastiskt där. Visst kan jag hålla med om att det var bra. Men är kanske inte så där överväldigad ändå. Själva stranden och stadsdelen var som de flesta turistorter tycker jag.  Men då vi gjorde utflykter så fick vi ju se lite annat så klart. Vattnet var helt fantastiskt klart och fint och de har ju en skärgård med massor av öar. 

På tal om vatten så har de inte haft en sån dålig sommar på 7 år. Normalt kan man dricka kranvattnet, men det gick inte nu efter allt regnande. Vi fick oxå vara med om några fruktansvärda åskoväder. Fy bubblan vad det blixtrade och dundrade. Men då solen även visade sig från sin bästa sida några dar så var det även varmt och vi både solade och badade (med badskor). Maten var jätte billig och riktigt god. Nu då det är slutet på turistsäsongen så var det mesta redan stängt. Så det var väldigt lugnt, tills vi kom förstås....

Visst är vi fruntimmer fantastiska? Jag tjyv spelade in några samtal som vi hade på balkongen medan vi fixade till oss innan middagen. Det är ju helt otroligt vad skickliga vi är som kan prata så mycket om just ingenting dessutom samtidigt alla fyra och ändå förstå vad som sägs. Det är halva meningar och ord som hoppas över och konstiga slanguttryck eller prata i gåtor. Gissa om det är kul att lyssna på det nu efteråt. 

Jag lovar berätta lite mer om vårt lilla äventyr där i Vodice senare. Som då Lena skulle testa hur fort man kan springa runt i en rondell? Eller hur man bär sig åt att charma Tysken vid bordet bredvid och få honom att bjuda på Musslor?

Men nu ska alla reskläder in i tvättmaskin. Zbogom za sada (hej så länge)

      Visst är det vackert? Från naturreservatet i Krka. 

 Här är själva floden Krka. Kolla regnbågen över bron....

        Vatten.,vatten bara vanligt vatten..... 

                              En gata i Sibenik.

                                    Vy över Sibenik

                             Naturen var grön och fin på sina ställen

      På stranden med brudarna. Vodice i bakgrunden.