Idag känner jag mig helt blåst. Nä, inte mer än vanligt förstås, men himmel vad det tar i och blåser. Är lite orolig för att partytältet som syrran satt upp  kommer att blåsa iväg. För även om det nu blir SOL i midsommar så kan det vara skönt att sitta där inne, kanske lite mindre mygg.

Ordet blåst har ju flera betydelser. Men det finns ju flera ord som har det då vi har olika dialekter. Här i Norr säger vi kuse då vi har nåt i näsan, en näskuse. Men kuse är ju oxå en häst. Då min dotter flyttade till Uppsala så skulle hon berätta för sina vänner om en som hade en jätte stor äcklig kuse i näsan. Gissa om de såg ut som fågelholkar. Hur i fridens namn kan man ha en kuse i näsan? Vi säger även kuse till insekter. Så en gång så sa hon, kolla vilken äcklig kuse du har på din axel. Oj, vilka ögon den människan gjorde.

Läste i tidningen i morse att man får nu skjuta 200 björnar här i Västernorrland. Visst är det konstigt att människan bara kan bestämma att nu tar vi och skjuter si och så många björnar eller vilket vilt djur det än är. Tänk om man plötsligt skulle säga nä nu är det alldelses för många hundar här i Norr vi måste ta och avliva ett par hundra. Men då jävlar blev det nog protester. Eller för många knäppa politiker, tjänstemän eller kommunalarbetare. Oj, det där sista vore ju för hemskt. Nä, låt badtanten leva!

Kom osökt att tänka på köttfärs. Kollade på listan vilka affärer runt omkring där jag bor som har misskött prismärkning m.m på köttfärs bl.a. Som tur är så finns inte den affären som fått anmärkning längre. Men därmot så har samma ägare öppnat en ny. Hmm... om inte jag lyckas med köttbullarna nästa gång så är det inte mitt fel. 

Apropå ord. Kolla ordet misskött. Passar bra i sammanhanget. Men tänk om man skulle göra en tävling där man utser miss kött..... Tro vem som vann då och hur den personen ser ut. Oj, vad jag verkar blåst idag!!

Nä nu ska jag och Emelie snart fixa pannkakor med massor av gräde och sylt sen ner och spela minigolf. Tänker inte säga att jag kommer att vinna.