Det är ju mycket skriverier om mjölk verkligen är bra för våra människomagar. Är det kanske de alternativa sorterna som sojamjölk, havremjölk eller mandelmjölk m.m. som är bäst. Då jag tillhör gruppen "snillen som spekulerar" så kommer ju självklart en liten fundering: 

Det första är om vi verkligen ska dricka mjölk överhuvudtaget  som vuxna. Det är väl inget annat däggdjur som gör det. Men det som förbryllar mig mest är varför kossorna har fyra spenar. De får ju faktiskt oftast bara en kalv. Om man tänker på hur andra djur är skapta så har man väl bröst (spenar) efter hur många ungar vi förmodligen får. Men det kanske är så att det  kommer  lättmjölk ur den ena spenan och standard mjölk ur den andra och minimjölk och filmjölk ur de andra två? För om man tänker efter så har de ju faktiskt fyra magar oxå av nån anledning.

Det sägs att korna är snälla och det kan jag ju hålla med om. För tänk vad taskiga vi är som lurar dem hela livet genom låta dom tro att de ammar sina kalvar fast det egentligen är vi som tjyvar deras mjölk. Kalvarna diar normalt bara i ett halvår. Vore jag ko så skulle jag nog bli så förbannad så jag sinade på direkten. 

Jag har läst att våra kossor är framavlade från uroxar för att vara lämpliga köttdjur eller just mjölkkor ända sedan stenåldern. Undrar just vad de korsade dessa oxar med för djur egentligen? Fyra magar och fyra spenar!!! Hmmm.... Håll med om att de inte lyckades så särskilt bra för vet ni att en ko använder 6 timmar till att äta och upp till 8 timmar för att idissla....Alltså 14 timmar per dygn bara för att få i sig mat som de sen står och rapar upp och skiter ut. Sen så får vi människor ett helvete då det bildas metangas som bidrar till växthuseffekten!!!! Ska vi verkligen dricka mjölk?

Men de är ju snälla i alla fall.

Kramen på er.