Har hänt mycket roligt den här veckan som varit. Inte minst vår lilla tripp till Stockholm och utbildningen "kropp, röst och budskap" som hölls i Victory Hotell och konferenslokaler i Gamla stan

Kommer att ta med mig en hel del av det vi fick lära oss plus ett annat minne..... lunchen. Vi skulle få  en gourmé lunch sas det. Betvivlar inte en sekund på att det verkligen var det men en annan är ju bara van vanlig husmanskost.....Först så fick vi en liten sak som de hade friterat och som låg där på tallriken tillsammans med några små bönor. Någon frågade servitrisen om vad det var. Då svarar hon att det är Brässen. - Okej men vad är det egentligen? Hon var tyst en stund sen svarade hon - Bukspottkörteln. Nu ska ni ha sett minen på de som var i restaurangen....Några sköt tallriken en bit ifrån sig och blev grön i ansiktet. Andra lade snabbt sin servett över den lilla friterade saken medans vi andra började dissekera vår förrätt.

Då jag tillhörde de sist nämnda och är lite nyfiken av mig så tänkte jag på nåt godare innan jag snabbt stoppar in delikatessen i munnen. Vad det smakade??? Tja...då jag tänkte på Polkagrisar så.....  Sen fick vi Gåsbröst till huvudrätt. Har aldrig ätit det men det var två blodiga köttbitar oxå lite grönsaker ...ingen potatis....Vi tittade på varandra och jag sågade mig en liten bit och stoppade in den i munnen. Jag hade nog kunnat fortsatt att tugga på den hela eftermiddagen, för fy fan vad segt. Någon frågar servitrisen om de kan steka på hans kött lite.  Det smittade av sig för plötsligt håller nästan alla upp sin tallrik för att få sitt kött stekt. Kerstin som sitter bredvid mig gjorde likadant, men det var bara det att då hon fick tillbaks sin tallrik så var halva portionen uppäten.....någon gick alltså därifrån mätt.

Nu har jag googlat på vad Brässen egentligen är och det är alltså INTE bukspottkörteln men däremot  så är det en körtel som hos andra däggdjur kan användas som mat....Ja ni ser vad det står...KAN användas som mat.

Det sägs att aptiten växer medan man äter. För min del växer den ibland snabbare när jag inte äter......Får nog gå en kurs där jag får lära mig lite om finare maträtter än rotmos och fläsklägg.

                    Hoppas att ni har haft en fin första Advent