Nog pratar vi bra konstigt ibland. En kille från Eritrea som jobbar hos oss ställde en klurig fråga då han satt inne i personalrummet: Nu måste ni förklara vad det är ni säger för nåt? Ni säger: Du är som du är..... det blir som det blir.....det är som det är. Är det inte självklart? Måste ni påpeka det för varandra?

Jag hade inget svar just då. För visst är det väl ändå några rätt onödiga meningar. Han undrade oxå varför vi säger att vi är fett mätt fast vi bara ätit en sallad. Ni säger att ni är PÅ simhallen fast ni är I simhallen.

Nu åkte min telefon fram och jag började googla på ett bra svar. Så här står det i Wikipedia: Det finns vissa tumregler, t.ex att man använder ordet PÅ i samband med namn på geografiska platser som har kontakt med vatten, t.ex öar, näs, stränder och uddar. Alltså bor man  PÅ Gotland men Göteborg. Men man säger även att man sitter PÅ pallen men då det gäller fåtöljen så sitter man I. 

Han sken upp lite och sa: Ja,nu förstår jag kanske. Vi bor alltså PÅ Härnön som ligger I Härnösand.  Jag sätter mig PÅ pallen istället för I fåtöljen.   Men om jag väljer soffan då?....Jag funderade ett bra tag och kom bara på ett svar. Du får välja...antingen sätter du dig I soffan eller PÅ soffan.

Nu rynkade han pannan och undrade varför vi måste krångla till det?                      Jag svarade: Det är som det är....

Men hur helgen blir det vet vi inte. Men vi kan ju alltid hopas på lite sol. 

Men en liten Fredags fräckis måste vi ju ha först:

Lärarinna frågade sina små elever om de visste varför Kon har så långt ansikte. Klassens blygaste reser sig, tar ett djup andetag och förklarar:

Om fröken blev dragen i tuttarna två gånger om dagen, men bara fick träffa en karl en gång om året så skulle hon nog också vara rätt lång i ansiktet!


                               PUSS OCH KRAM