Vi har varit på en liten kryssning till Riga i helgen. Vi är tre par som brukar åka på nån tripp då och då. Men det var första gången vi var till Riga. Det mesta var okej på båten. Kanonväder så det var inga vågor, vilket var tur för vår vän C. blir ju sjösjuk bara hon ser en hallonbåt och åksjuk om hon äter Ahlgrens bilar. En tråkig sak som hände var att då vi stannade i Tönnebro för att äta så gick T. in på toan och då han kommer ut så kan han knappt gå. Nåt tok hände med hans ben och han kunde knappt gå på hela resan. Men vi gav R. ett ledsagarkort så det ordnade sig ändå;)

Vi tog en guidad tur då vi kom fram för att vi skulle hinna se så mycket som möjligt av stan. Vi såg väl ut som pärlugglor där vi satt med stora ögon och försökte hinna med  att titta åt höger titta åt vänster för det var kyrkor, ambassader, operahus och regeringsbyggnader i en salig röra.   Väldigt många vackra gamla byggnader var det iallafall och välskötta. Det sägs att det är inte "lätt att vara Lett men ballt att vara Balt"

Man kan resa både första klass och resor med barn. Helt okej att man åker med hela familjen, men då dessa småungar skuttar runt på dansgolvet tillsammans med några som inte ens kommer att minnas att de överhuvudtaget har dansat morgonen efter då klickar jag nog på ogilla knappen. 

Men nu är vi tillbaks till verkligheten efter en kryssning till en av årets kulturhuvudstäder. Nya intryck och massor av skratt har det blivit. Tack för åter en trevlig kryssning Carin, Roger, May-Britt, Tommy och Lennart så klart.

   Då jag såg detta så började jag fundera på vilket simsätt jag skulle ta till...

                          

                                Men så kom denna glada båt och jag blev lugn....

                            

                                                       Torget i Riga

                              

                                   En av de 5 broarna över floden Daugava

              

                                 Många gamla byggnader fanns det

              

                 Så vackert på deras torg och i gamla stan

                                                      Peterskyrkan i bakgrunden