Om det regnar, vad gör man då?  Jo man kan göra som Astrid Lindgren sa  "jag lever på och tycker att man ska behandla var dag som om den var den enda man har" Så vi drog  iväg till ett ställe där det förhoppningsvis inte regnade. Ibland lyckas man. Vi chansade igår på att åka en bit inåt landet och det var ju tur för vilken bra dag det blev. Vi fyllde den med både kultur och trevliga möten. 

Vi bestämde oss för att åka efter Indalsälven där det är så vackert.

Första stoppet blev vid ett museum som hade en massa traktorer, grävmaskiner, lastbilar och en massa annat som Lennart gillade. Som här tex. en gammal mack.

  Och här lastbilar..... Inte så roligt tyckte jag men det blev bättre....

Vi drog sen vidare och såg då en jätte fin gammal kyrka. Det var Lidens gamla kyrka från 1483.

 

  Lennart ville absolut hålla en liten predikan för mig....

 Vart jag såg så såg jag såg vid såg... här är Åsens såg som förmodligen var en av dessa sågar som skalden Elias Sehlstedt en gång såg. Han är förresten född i Härnösand.

Då vi så småningom kom fram till ett ställe som heter Källarne så såg vi detta...Hmmm....vem kan ha hängt upp detta på tork så nära vägen?  Nu började det likna nåt...

Jo det visade sig att det var inget mindre än ett Tant museum.

Där träffade vi självaste tant Astrid Nyhlén som tog emot oss med öppna armar och visade oss runt. Vilket fantastiskt mottagande vi fick.

Där fanns mycket att se. Som här en massa pannlappar. Hon hade inrett hela stugan som det en gång såg ut och fyllt på med allt möjligt. Inte minst kläder från 1800 talet fram till 1950 talet. 

 Eller en massa hattar....

Då jag går runt där och tittar så slår det mig en tanke...bor inte "Skogssnuvan" här i närheten? Jag har följt hennes blogg sen flera år tillbaks. Jag kan bara hennes förnamn som är Anita och visste att hon bor nån stans vid en sjö inne i skogen. Frågade ändå Tant Agnes om hon kände till henne. Självklart visste hon det. Så efter lite letande så kom vi fram till Skogsnuvan. Hon bodde precis så som jag hade föreställt mig och var precis lika mysig och jordnära som hon beskriver sig på bloggen. Fick ett så fint mottagande. Tack underbara Anita.

  

 Men nu hade det börja närma sig sen eftermiddag och vi måste tänka på hemfärden. Ett till stopp blev det och det vid Ragundas gamla nerlagda Järnvägsstation som har ett litet järnvägsmuseum. Tyvärr var det stängt. 

Men det blev en dag full av roliga minnen trots skitvädret.