Man kanske skulle ta och skriva några rader på bloggen.....sätter mig här framför datorn full av inspiration men tar först och läser senaste nytt från Aftonbladet. Efter 5 sekunders läsning så rinner liksom all den där positiva energin av mig. 

Kliver upp och går ner och hämtar en kopp kaffe och ställer mig i fönstret och ser hur alla småfåglarna flyger hit och dit bland allt det goda jag bjuder dem på. De är helt ovetande om vilken grym värld vi lever i. Fan vad skönt......Tänk att bara vara och inte behöva oroa sig för terrordåd eller naturkatastrofer. Inga räkningar som skall betalas inget dåligt samvete för att man inte har motionerat eller bytt gardiner. 
Då jag ser hur även en Skata försöker norpa åt sig lite godsaker så höjer jag näven för att knacka på fönsterrutan. Men hejdar mig och tänker. Men va fan...nu är ju inte jag nå bättre, utan både egoistisk och missunnsam. Hmm...kom just att tänka på en historia om just detta att dela på allt.

Ett äldre par går in på Burger King och delar noga en hamburgare med pommes frites på mitten. En lastbilschaufför tycker synd om dem och erbjuder sig att köpa en egen måltid åt damen.
"Nej tack," säger mannen, "vi delar på allt."
Ett par minuter senare upptäcker lastbilschauffören att frun fortfarande inte har tagit en enda tugga. "Alltså, vill ni att jag ska bjuda frun på en måltid är det okej," säger han.
"Nej tack," säger mannen igen, "vi delar på allt."
Lastbilschauffören är inte övertygad, utan frågar frun: "Varför har du inte ätit än då?"
Då fräser frun: "Jag väntar på tänderna!"

Men hörrni! Nu har vi en ny vecka framför oss som blir vad vi gör den till.   

 Man kan ju alltid ta och göra några glädjeskutt som piggar upp. Som här i Barcelona.

 Eller som här i Florida.

 Här är det Malin, Dan och Linnea som får glädjefnatt.