Ingenting väcker minnen bättre än lukt. Tänker nu mest på illaluktande minnen. 

Nu på hösten så luktar vissa kunders kläder Malmedel eller förråd/källare. Kommer då alltid att tänka på den klädkammare som fanns hemma. En stor garderob där jag knappt vågade gå in. Det luktade så främmande där, en blandning av rentvättade kläder och dessa malkulor. Dessutom ingen riktig belysning. Men ändå så spännande att smyga in där och känna pirret av obehag i magen. Likaså då jag känner den där lukten av fuktig källare.  Då tänker jag på min Farmor som bodde i ett gammalt mejeri. Där fanns ett stort rum kvar från den tiden och som hade en läskig instängt källarlukt. Kände direkt då Farmor hade haft ett ärende in dit för då hade hon den där lukten med sig i kläderna. 

På tal om dålig lukt. Då jag nu har ett jobb där folk svettas mycket så luktar ju inte alla  mumma. Men det behöver inte vara så. För nu är det ju verkligen på tapeten hur man på ett välbeprövat och enkelt sätt får bort dålig lukt. Ordet är ÄTTIKA OCH BIKARBONAT. Visserligen gillar jag inte doften av Ättika men om man tar det i sköljvattnet så tar det bort dålig lukt från träningskläder och handdukar. Likaså dessa skor som luktar gammal ost. Dränk en papperstuss med Ättika och ställ ut skorna under tak så försvinner fotsvetts lukten så småningom.

Visste ni att om man äter Winegum så fisar man jätte illa och av Pommes frites luktar man härsket. Men om man äter Mörk choklad så luktar man gott då den innehåller b.la magnesium. Så mer choklad till folket och vädra dina kläder ofta.

Jag kanske oxå går runt och luktar illa. Det sägs att "eget beröm luktar illa" Och jag som säger flera gånger om dan precis som  Lotta på Bråkmakargatan: Det är nåt konstigt med mig för jag kan nästan allting

                                  KRAMELIKRAM

              Bildresultat för jag kan nästan allting