Julen är inte en säsong utan en känsla skrev Petra Brask. Visst är det väl så. Så det spelar ju egentligen ingen roll hur mycket vi jäktar på så är ändå det viktigaste att den rätta känslan infinner sig. Men hur fixar man den? För mig är det nog dofterna. Det ska lukta Glögg, pepparkakor, hyacinter, griljerad skinka och helst doften från en levande gran. Får jag detta så har jag Jul.

Om jag tänker tillbaks på min barndoms jular så var det även lukten av fernissa. Nån kväll innan Julafton så fernissade alltid mamma golven så de blänkte som bara den. Sen griljerade hon skinkan och vi fick ett första smakprov som bara smakade himmelskt. Den lycko känslan har jag lagrat och tar fram till varje jul. 

Jag har även minnen från några konstiga Tomtar som kom till oss på Julaftonskvällen. Den första jag har minne av han var så jäkla ful och jag blev så rädd att jag började stamma. Fick gå hos talpedagog  de två första åren i skolan. Sen hade vi en som hade druckit lite för mycket glögg och ramlade av sparken som han kom åkandes på. Vi tyckte ju självklart synd om honom men även att det var lite läskigt då han tappade ansiktet på snön.

Sen har vi ju naturligtvis även haft många fina tomtar. Men den som kom i fjol gjorde faktiskt bort sig lite. För då han väl hade tagit sig upp för trapporna och satt sig på stolen för att läsa och dela ut paketen så fick han ett litet problem. Han behövde läsglasögon.... vilken tur att vi hade ett par som passade men....de passade inte utanpå masken. Så då tar Tomten och gör nåt helt förbjudet. Han lyfter på masken för att sätta på sig glasögonen??? LENNART!!! Så var Farfar/ Morfar avslöjad men vi fick oss ett gott skratt och en rolig filmsnutt.

Då jag ser denna bild så får jag faktiskt oxå lite Julkänsla men inte om jag tittar ut genom vårt fönster...regn och blåst....