Hur gick det nu med kidnappningen av 80 åringen? Jo, det gick så bra så.  Det var Lennarts gamla moster som hade sagt ifrån sig all uppvaktning vilket vi respekterade. Men efter en vecka  så var det väl ändå helt okej  tyckte vi. Så vi lurade med henne till Höga kusten hotellet där vi bjöd henne på middag. Denna dam är verkligen en förebild för mig. Hon är så otroligt allmänbildad och älskar att diskutera och lära sig nya saker.  Är aktiv i en massa olika föreningar. Hon undervisar invandrare i Svenska trots sin ålder. Läser allt hon kommer över, kanske därför att hon under alla sina år jobbat på sjukhus biblioteket.  Så det blev alltså en super trevlig eftermiddag och hon var sååå nöjd.

Vi brukar ofta dra fram en liten rolig episod som hände henne för många år sedan. Det var så att  hon brukade alltid cykla på den fina cykelvägen till sitt jobb. Men så en dag så var det dåligt väder och hon bestämde sig för att ta bilen istället. Ja, vad tror ni hon gjorde då? Jo, tog samma väg som hon brukade göra på morgonen...men man får inte köra bil på cykelvägar...Hon har nog lite för många järn i elden ibland. 

Men vem är inte vimsig.... Apropå det så kom jag att tänka på en historia:

Ett pensionärspar stod i bankkön när plötsligt 4 rånare sprang in, avfyrade ett par skott i taket och tvingade ner alla på golvet medan de tömde kassaskåpet. 

_ Lägg dig ner gubbjävel! Skrek rånarna åt pensionären.

_ Nej du, jag är civilagent, så passa dig!

- Om du inte lägger dig ner så skjuter jag! Varnade rånaren igen.

- Åh nej, försvinner inte ni så blir det synd om er, för ni hör väl vad jag säger, jag är ju civilagent!

Då rycker frun i hans rock och säger.

- Men Gösta, du är ju inte civilagent, utan senildement.

                            

                                           Mitt älskade Höga kusten

Ett litet sommar minne. En vy över Häggvik. Jag tog bilden från berget Storberget ovanför Anders Åbergs Mannaminne. Visst är det väl vackert.