Kan tänka mig att samtalsämnet hos många idag är om rätt låt vann i går. Jag höll just på att nicka till i soffan då jag hörde nån som skrek nåt så in i nordens. Det lät  som att nån hade klämt sig i dörrn. Jag reste mig hastigt upp men hörde snart att ljudet kom från TV:n. Det var Ukrainas bidrag.....

Det är ju helt frivilligt att titta på Mello, men det hör liksom till. Minns då jag var liten och man fick vara uppe så länge just den Lördagen. Även om man tyckte att det mesta lät fördjävligt så kämpade man för att hålla sig vaken bara för att man fick.... Sen då våra egna barn var små så ville jag hålla på den traditionen. Då gjorde vi picknick på vardagsrumsgolvet. Vi tog en filt och massor av kuddar och så värmde vi upp Bullens pilsnerkorv och till det en flaska Portello. Hur mysigt som helst.

                                        Bildresultat för bullens pilsnerkorv

 Idag så framför de flesta sina bidrag på Engelska men då var det rena rama gallimatias då de sjöng på sitt eget språk, man  begrep inte ett jota. Blev många konstiga översättningar då man sen skulle försöka sjunga nån låt man fastnat för. Som då man lyssnade radio Luxenburg och hörde Beatles låt "she loves you yeah, yeah"och trodde att de sjöng "she slafs jo jä, jä"

Kom just att tänka på en historia som just handlar om det:

Detta hände på gamla röradions tid. Två gamla damer sitter vid radion en kväll och lyssnar på P1 och nyheterna. När nyhetsuppläsaren ska avsluta säger han att efter nyheterna ska de spela ett preludeum i fiss av Schröder. Då utbrister en av de gamla damerna:

-Vad sa han?

_ Jag hörde inte, sa den andra damen, men jag tyckte han sa att de hade hittat två luder i en pissmoj på söder.

Vi är nog många som försökte få in radio Luxemburg på våglängd 208. Men det var då...förr var förr och nu är nu. Och i morrn är det Måndag igen.

                         Bildresultat för gammal radio

Men först ska jag njuta av det som är kvar av den här  Pingstdagen. 

                                                      KRAM