Jag trodde att jag följde de tio budorden riktigt bra tills idag då jag kom på mig själv med att stå med några pelargoner skott i näven. Du har ju snott dem hörde jag en inre röst säga! Mitt försvar är: Då det är så många som ställer ut dessa blommor i trapphusen där jag städar och det är jag som får sopa upp skräpet efter dem så är jag väl delägare? Eller... Sen kom jag att tänka på att sist vi låg på hotell så tog jag med mig såna där frotté tofflor som låg på sängen med mig hem.  Problemet var bara att jag fick med mig två höger tofflor. Men det var inte dina säger åter den inre rösten! Mitt försvar är:  Då Carin som jag delade rum med lämnade sina kvar så kommer jag ju inte åt den vänstra och då har jag ingen användning av dem, dessutom så låg de ju på min säng. Så kan man kalla detta stöld? frågar jag den där rösten som även går under namnet samvete. (Undrar om detta försvar håller i en eventuell rättegång)

Jag har ett eget budord som jag tycker är riktigt bra. Det är Kajsas Vargs favorituttryck: Man tager vad man haver. Emelie kommer ofta och fikar hos oss efter skolan och i går så kom jag på i sista stund innan jag skulle ner till badis att hon skulle nog bli glad om jag bakade lite muffins. Knäcker ägg och rör i socker men då jag sträcker mig efter mjölet så är det självklart slut. Där står bara en påse med Grekiskt lantbrödsmjöl. Jamen spelar det nån roll egentligen..... mjöl som mjöl dessutom blir det ju bara lite nyttigare. Men för att vara säker på att det inte skulle smaka konstigt så öppnade jag kylen och där låg en tub med polkagris sås en sån som man har på glass. Vågade inte kolla på bäst före datum utan den fick bli kryddan.

Vet ni vad Emelie frågade mig i morse? Farmor har du fler av de där goda muffisarna? För jag tänkte ta med mig några kompisar hem till dig efter skolan idag och du bakar sååå gott. Hur mallig blev jag nu tror ni? Och med den lyckliga känslan i kroppen så säger jag PUSS OCH KRAM eller som de säger i Norge: kyss og klem och i Island: Koss og knusa

                           Tio bud ord som barn har sagt

  1. Du skall icke stjäla från de fattiga om de ser det. (Frida, 6 år)
  2. Du skall inte mata spädbarn med lök, för det har jag provat. (Thea, 7 år)
  3. Du skall bara slå någon om du absolut måste. (Henriette, 7 år)
  4. Du skall inte baktvätta någon bakom deras ryggmärg. (Oscar, 7 år)
  5. Du skall vara så snäll som du kan, och annars kan du göra vad du vill.(Glenn, 6 år)
  6. Du skall lyssna på din mamma, vad hon än säger och vilket tonfall hon än använder. (Thomas, 7 år)
  7. Du skall bevara dig väl. (Kristin, 8 år)
  8. Om någon slår dig skall du bara vända den döva kinden till.(Sebastian, 6 år)
  9. Du skall älska Gud hur mycket som helst, fast det är svårt och han inte visar sig trots att man ropar "Kom fram!" (Robin, 6 år)
  10. Du skall inte begära saker av din hustru. Och så sjunger man på Mors dag, annars blir det ett herrans liv. (Tom, 9 år)