Idag är det inte vilken Söndag som hellst, för vårt yngsta barnbarn fyller 10 år. Vi kom överrens om att vi även skall fira hennes 100 års dag tillsammans så man får väl se till att hålla sig alert ett tag till. Men det behöver inte vara så svårt, för jag såg en artikel om att man förbränner en massa kalorier då man ser en skräckfilm, pulsen och adrenalinet ökar då. Dessutom tappar man aptiten. Så det kan ju vara nåt som passar mig kanske.

På tal om artikel så läste jag nåt som fick mig att se ut som ett frågetecken. Vi har här i H-sand ett av Sveriges säkrast fängelser Saltviksanstalten, och det betyder ju att det inte är så snälla gossar som sitter där. Men nu hotar internerna med strejk, därför att de upplever det som att Saltviksanstalen har hårdare regler än Kumla och Hall????? Om det nu ska vara ett av de säkraste fängelserna och de som sitter där har förmodligen blivit dömda till långa straff så ska det väl inte vara som nån fritidsgård.

Måste bara få nämna nåt om skitvädret vi har idag. Visst är det tungt då det inte blir ljust på hela dan. Det finns bevis på att självmord och brott ökar då det är dåligt väder. Som tur är så har vi ju vår lilla solstråle Emelie som vi fick fira idag. Så det har inte varit så jobbigt. Men det gäller att hitta nåt roligt att göra eller tänka/skriva då det börjar kännas lite tråkigt.

I kväll så ser man inte mycket av alla stjärnorna som finns där uppe i mörkret.  Det finns människor som aldrig sett månen eller Karlavagnen för att det är ett ständigt töcken som döjer det. Jag tänker på de som bor i stor städerna. Det finns de som ringt och anmält att de sett ett Ufo, men då har det varit månen. Tänk vilken ispirationskälla dessa stjärnor har varit för många poeter m.m. Så nu ska ni inte få höra en fräckis utan jag ska läsa en dikt för er. Är lite romantisk så här på Söndags eftermiddan. ( men det kommer inte att bli nån vana)

                                              Du går icke ensam

                                                        Om bland tusen stjärnor
                                                         någon enda ser på dig,
                                                     tro på den stjärnans mening,
                                                          tro hennes ögas glans.
                                                             Du går icke ensam.
                                                        Stjärnan har tusen vänner,
                                                              alla på dig skåda,
                                                          skåda för hennes skull.
                                                           Lycklig du är och säll.
                                                           Himlen dig har i kväll.

                                                         Carl Jonas Love Almqvist