För två år sedan så var vi 14 dagar i Egypten. Hur bra som hellst, men dan innan vi skulle hem så gick ett rykte om att det var ett vulkanutbrott på Island så alla flyg var inställda p.g.a ett jätte stort askmoln. Vi trodde att det var ett dåligt skämt. Men så var det inte. Så det blev en resa vi sent kommer att glömma. Tack och lov så åkte vi med Fritidsresor och de tog verkligen hand om oss på bästa sätt.

Vi fick hela tiden sms om vad som hände från resebolaget. Det blev en natt  extra  i Hurgada sen fick vi flyga till Aten. Där vi fick bo på ett 5 stjärningt hotell i närheten av Akropolis. Så vi passade ju på att turista lite där oxå. Sen blev det båt till Italien. De hade satt in en extra färja för alla strandsatta turister från kring liggande länder. Gissa om vi kände oss som flyktingar. Barnfamiljerna fick ta de hytter som fanns, vi andra fick ligga på golven och sova. Det var första och enda gången jag har sovit i en bar under ett bord. Sen fraktades vi i buss till Rimini. Hade aldrig varit i Italien tidigare så det var ju jätte kul. Det blev 2 nätter där. Sen buss genom Österrike, Tyskland.  Då vi kom till Danmark fick bussen soppa torsk. Det hade gått åt mer bensin än vad de räknat med, då vi hade fått stanna och shoppa lite i Tyskland. Det blev ju en hel del öl m.m.

Visst var det skitjobbigt att sitta i en buss så länge. Men då de smart nog lät alla barnfamiljer åka egna bussar så var det lugnt och en härlig stämning hela tiden. Vi fick många nya vänner som vi fortfarande har lite kontakt med. Enda nackdelen för oss var att vi fick ta en vecka extra semester. Men Fritidsresor bjöd på mat hela resan hem. Så det blev ingen extra merkostnad för det. Men oj så mycket vi fick se som vi inte hade fått se annars. I fjol var vi till Turkiet i Maj. Dan innan var det dax igen. Men som tur var så blåste det åt rätt håll, dessutom bara ett litet moln denna gång. Men gissa om vi satte hjärtat i halsgropen. Inte nu igen!!

Det är så roligt att resa. Och då både jag och L. har lätt för att prata så får vi ofta nya vänner. Så det kommer vi att fotsätta med så länge vi har råd och får vara friska.

                                 Lite kaotiskt var det ju stundvis

                            

                                Vi fick försöka sova så gott det gick

                             

                            Men vi hade det underbart, här är vi i Sahara öken. 

                           

                            Massor av sol, bad, snorkling och båtutflykter.

                           

                                       Hälsade på i ett beduinläger.