Så var den Julen snart över. Trots att jag har hostat så alla inälvor har bytt plats med varandra så har det varit en bra Jul. Men  om jag börjar skriva lite konstigt så beror det på att levern har tagit plats där hjärnan ska sitta och tolvfingertarmen sitter just nu bakom ögongloben. Känner att njurarna börjar spöka nere vid knäna.....

Idag är det ju Annandagen. Har aldrig förstått varför det heter så? Den tredje dagen är en annandag. Är det meningen att vi ska strunta i den här dan och vänta till en annan dag? Eller är detta en annan dag jämfört med de två som var före? Men betyder det att Annandagen är en sämre dag eller tvärtom? Det är ju alltid en annan dag dagen efter dagen före.....Hmm....nån som sitter på svaret?

                                                        

Jag brukar känna en liten sorglig känsla i kroppen just den här dagen. För trots att det har varit en toppen Jul så är det som att nåt händeru just idag. Allt blir så tyst, både inomhus och ute. I morse vaknade jag av att fåglarna kvittrade, inte en endaste bil hörde jag ljudet ifrån utan det var ett otroligt lugn där utanför sovrumsfönstret. Brukar verkligen talgoxarna och Domherrarna sjunga i December? Alla i vårt hus låg och sov trots att klockan var över åtta. Det var såååå tyst. 

Jag låg kvar och tänkte på att man borde kanske ta och kliva upp men....Herregud jag hade ju inget planerat för dagen. Mat finns det fortfarande mer än nog av så vad ska jag göra idag. I en hel månad så har man varje dag funderat och planerat lite inför den här helgen, även om jag inte känner stress, så inser jag nu att vad mycket tid som man lägger ner i December inför denna helg.  Ändå älskar jag julen.

Men i morrn är jag tillbaks  på badis igen och ska vara där resten av helgen, så man början nästan längta till nästa Jul redan men hoppas på lite mer sammanhängande ledighet då.

 Måste bara få visa er min favorit tomte. Denna har funnits i vårt barndomshem så länge jag kan minnas. Den rätta julkänslan infinner sig alltid då jag ser den. Nu då vår mor är borta så tar vår bror hand om Tomten och ser till att den får komma fram och sprida julstämning varje jul istället.                                      

                                 '