Så var årets vattendisco avklarat. Kan återigen ge alla de drygt 200 barnen från årskurs 1-6 ett toppen betyg. Så roligt att se att så många barn kan samsas och ha kul tillsammans. En liten grabb gjorde ett magplask och blev lite ledsen, sen var det två tjejer som hade tappat bort varandra och då de så hittade varandra igen så grät de  högljutt av lycka. Det var väl de allvarligaste händelserna.

Vill naturligtvis inte fota eller  filma barnen, men jag lovar att det hade blivit en häftigt film från godisregnet i undervisningsbassängen. Ska försöka förklara istället hur det såg ut:

 Där står alltså alla barnen tätt, tätt intill varandra för det fanns nästan bara ståplats. Och alla är förväntansfulla och koncentrerade för att få komma över så mycket godis som möjligt. Så kommer då badmästarna in med sina handtagspåsar med godis.....Nu ska ni försöka se en Ankdamm framför er med en dam som tänker mata dem. 

Alla Ankorna (barnen) ger ifrån sig ett litet doft läte och stirrar på påsarna med bröd (godis). Då damen (badmästarna) stoppar ner handen i påsen börjar alla Ankorna (barnen) att guppa fram och tillbaks och ett starkare läte hörs ifrån dem. Så tar damen (badmästarna) upp en hög med bröd (godis) och höjer sim arm över huvudet för att strax kasta detta i dammen (bassängen). Då har plötsligt detta läte blivit ett öronbedövat kacklande och då brödet (godiset) sedan flyger ut över dammen (bassängen) så gäller en enda regel... Du eller jag....Alla sträcker på sina halsar och försöker simma än dit och än hit för att komma över en liten brödsmula (liten kola). De dyker ner mot botten, sen upp lika fort samtidigt som de vrider på huvudet i 90 grader för att inte missa nåt. Då alla Ankorna (barnen) inser att det är slut så sänker de volymen och ett lugn lägger sig över dammen (bassängen) igen och de vänder sig mot damen (badmästarna) för att invänta nästa regnskur av detta goda. Och samma procedur upprepas.... 

                                      TREVLIG HELG

                               TILL DIG, DIG, DIG OCH DIG

                                      FRÅN MIG

                              

                               

Lånat bilden från nätet.