Inte tänker då jag klaga på den här sommaren, om det fortsätter så här. Utflykterna avlöser varandra och jag bara njuter. Varje sommar sedan våra barn var små så brukar vi åka till ett ställe på Hemsön där vi oftast får vara alldeles själva. Förr så tältade vi där men nu då det bara är L. och jag så nöjer vi oss med  dagsturer. Det är några saker som är jätte viktiga då vi är där. Det första är en engångsgrill och det andra en transistorradio, inga mobiltelefoner eller mp3 spelar gäller då. Utan sommarpratarna på P1 ska lyssnas på en riktig radio. Har införskaffat mig en ny liten behändig en med lång antenn och skitdåligt ljud, som det ska va då vi är där. Sen en burk med Myrr brukar jag smyga ner i väskan. Det är lycka för mig. Det finns inget bättre skönhetsmedel än lycka heter det ju. 

Ikväll blev det allsång på Murberget igen men med Tina Ahlin denna gång. Själv sjunger jag inte därför att jag är rädd att nån ska tro att jag har klämt mig. Har lärt mig att "en sann gentleman är någon som kan spela säckpipa men låter bli". Men jag gillar stämningen på dessa allsånger. Att sitta ute i det fria på en filt eller vad man nu vill slå ner rumpan och utan att behöva klä upp sig innan. Det passar mig.

Dessförinnan så åkte vi till min mammas grav med en bukett blommor som jag plockat. Hon har sin födelsedag idag den elfte Juli. Då vi sen klev ur bilen och skulle gå upp till allsången hör vi hur de sjunger "drömmen om Elin" då blev det lite jobbigt, för just den sången var en av min mammas favoriter. Jag tror att mor log där i sin himmel då hon fick höra den på sin födelsedag.

Nä hörrni nu ska vi fortsätta att njuta av sommaren som ser ut att hålla i sig. HURRA.

 Här sitter jag med min nya radio och lyssnar på dagens sommarpratare Theodor Kallifatides.