Jag säger som Ernst "Den här matjorden är så fet så man nästan skäms". Då syftar jag på den jord som jag nog har övergödslat här hemma, för herreminje vad det växer. Men tro nu inte att det är sånt som jag vill ska växa som växer utan Kirskål. Skulle behöva gå ner på halvtid för att hinna hålla efter detta ogräs. Nu vet jag att man faktiskt kan äta den. Så jag brukar prata med Kirskålen  precis som man ska med sånt som växer och säger: Att om ni inte genast slutar gro här hos mig så kommer jag att äta upp er!!! Grannen har så mycket fetare och finare jord så flytta dit för de har inget emot lite ogräs. Men det hjälper tydligen inte.

 Då jag tänker efter så heter väl den där Ernst.... Kirchsteiger i efternamn. Vilken växt kommer ni då att tänka på??? Hmm....har den där Kirskålen fått sitt namn efter honom eller? Ernst har sagt många flummiga uttryck så jag undrar vilken växt han kokar te på? För han har även sagt att "jag har mött Libbstickor som tittat mig i ögonen" Varför kan det då inte växa Libbsticka i mina rabatter istället. För den kallar man ju även för Kärleksört. Så mycket trevligare det skulle vara. 

Får väl ta och leta igen nåt bra recept på detta ogräs för man vet ju aldrig det kan ju komma sämre tider.....

Vet ni vad? I morgon kväll åker vi brudar från simhallen en tur med Ådalen tre. Jämans så trevligt vi ska ha. Ni som inte vet så är det en passagerar båt som åker en tur upp efter Ångermanälven.  En fantastisk fin resa då det är så otroligt vackert hela vägen upp till Höga kusten bron där den sen vänder. Vi äter skärgårdsbuffé och sen är det  även underhållning under resan.

Må solen lysa och värma oss. För här har det varit ett par dar där man har haft lust att ta fram mameluckerna igen.