Måste slita mig från alla recept en stund. Har lovat sonen att hjälpa till att fixa lite till hans fest på Lördag. Han har ju fyllt 30 år. Så det blir först släkten på dan sen kompisar på kvällen. Tycker ju att det är kul att få vara med och planera, men tyvärr så är det ju som alltid tiden som inte riktigt räcker till.

Läste nåt i tidningen i morse som fick mig att gapa som en abborre. 50.000 svenskar drabbas av cancer varje år och hälften av gymnasieeleverna tror att viss cancer smittar???? Men det är ju inte klokt. De flesta av oss blir ju drabbade eller känner nån som har blivit det. Ändå så vet många inte bättre. Dessutom tror en av fem att man alltid dör av cancer. Jag blir verkligen fövånad.

 Efter då jag varit med i vår lokala tidning http://yippie.nu/  (klicka på gamla nummer och nr 4)  och berättade om min cancer och att det faktiskt oftast slutar lyckligt idag, så var det några kvinnor som kom fram till mig och ville prata om sin bröstcancer. De hade inte vågat prata med nån tidigare, för de skämdes. Måste säga att jag trodde att cancer var så vanligt idag så att det inte ska behöva vara nåt skämmigt.

Jag minns då det var så mycket prat om HIV då var man ju livrädd. Men så fick vi ju lära oss att det inte alls smittar bara genom att man kramas osv. Det stod ju massor i tidningarna under en längre tid om hur man skulle skydda sig. Och att vi inte behövde gå runt och vara rädda. Jag hör aldrig nån som pratar om sin rädsla för det längre. Så tydligen måste det ut med mer information om cancer.

Som jag skrivit tidigare så försvann min sjukjournal en längre tid efter operationen.  Så kom den ju tillrätta så småningom. Men ingen hörde av sig efter det. Jag måste väl få komma på ett åerbesök? Så jag ringde i våras och bad om att få komma för jag måste väl ändå få en uppföljning. Javisst vi kallar på dig till hösten. Idag fick jag ett brev där det står att jag ej kommer att kallas till den mammografiska hälsokontrollen så länge jag kontrolleras av min kirurg, onkolog eller distriktsläkare??????? Vem fan är min kirurg eller onkolog eller distriktsläkare? Har ju inte fått träffa nån efter operationen. Har varit på en kontroll och det var bara för berätta vad jag varit med om för journalen var ju borta. Måste ringa och höra vad det är frågan om. Känns verkligen inte bra. Tänk om det är så att jag skall ha haft nån efterbehandling i allafall.

Nu mår jag ju så bra och känner mig inte så orolig. Men blir så ledsen och besviken på vården. Så nu har de retat upp badtanten. Nästa gång kanske jag ställer upp i tidningen för att tala om hur illa de sköter sig.

Oj så mycket jag skrev ikväll hoppas att ni orkar läsa. Nu ska jag ta och krypa ner. Tänk om det ligger en räv i sängen. Det var ju en kvinna som hittade en räv i sin säng i helgen. Fy vad rädd man skulle bli. Lika bra att inte ha altandörren öppen på kvällen. Natti,natti.