Hörde en Hep-Stars låt på radion i morse och blev då lite nostalgisk. Kom att tänka på den där sista sommaren innan vi skulle byta skola från den lilla trygga byskolan på landet till den stora högstadieskolan i stan. Så många funderingar jag hade. Hur är tjejerna som bor inne i stan klädda? Har alla långt hår? Kanske de använder smink? Får jag aldrig mer leka med mina klippdockor?

Jag och mina tjej kompisar diskuterade detta fram och tillbaka. Så en kväll då vi lyssnade på Kavalkad på radion kom vi på det, vi fixar ett PARTY. För då kunde vi ju träna lite. Men nu gällde det att inte få dit småglina, så vi tänkte att om vi tar inträde så slipper vi nog dem. Vi skrev affischer i A4 format där det stod: PARTY UPPE PÅ SOLINS LON. VI BJUDER PÅ SAFT OCH KAKA. INTRÄDE 3:- 

Men hur fixar man till en loge så det blir party stämning? Kom då att tänka på midsomrarna då mamma alltid hade björkar vid bron. Så iväg in i skogen för att bryta av lite småbjörk. Vi skurade bort skiten från Svalorna så det luktade såpa istället. Sen var det bara att samla ihop de få skivor vi hade och den lilla skivspelaren vi syskon hade fått tillsammans i julklapp  fick vara vår musikanläggning.

Nu ägde jag inte så mycket smink men några läppstiftsprover och en parfym som luktade liljekonvalj hade jag iallafall. Mina tjejkompisar hade både brunkräm och en mascara som låg i en ask och så spottade de på borsten för att sen gnugga den så de fick färg och kunde svärta ner sina ögon. 

PARTYT kan börja. Jaha och vart är grabbarna då? Brorsan och en kompis till honom kom, för det var ju gratis för familjemedlemmar. Efter en lång väntan så kom då några av de där killarna som vi hade hoppas skulle komma. Men.....de hittade snabbt några serietidningar och.....Ja vi fick dansa med oss själva vilket vi tyckte nog var lika bra. Men vi var ändå lite glada för att även om killarna inte såg hur fina vi var så sprang de iallafall inte runt och jagade oss som de brukade. 

Men jag lovar att sommaren efter då var våra PARTYN inte lika lugna. Då var det gratis inträde och det bjöds inte på saft och Mariekex. För då hade vi börjat högstadiet inne i stan och börjat köpa tidningar så man hängde med....