I går firade jag att jag fått ett till underbart år. Blev uppvaktad med både blommor och presenter av de mina. Men två uppvaktningar som var helt oväntade gjorde min dag till nåt lite extra.

Jag står i kassan nere på badis och telefonen ringer. Då hör jag en bekant röst. Det är min vän från Dagcenter där jag jobbade ett halvår under tiden vi renoverade vårt badhus. Vi hade så roligt då hon och jag hade samma humor. Vi berättade små fräckisar för varandra i smyg och fantiserade om hur vi en dag skulle gifta oss med en förmögen man som skulle passa upp oss varje dag. För trots att hon ibland hade lite jobbigt med att andas och då hade svårt att prata så kunde hon skratta som ingen annan kan. Hon älskar allt som är sött och då inte minns såna där "skumraketer". 

Nu träffas vi ibland då hon går till fotvårdskliniken som ligger i simhallen. Hon ringer alltid i god tid innan för då ska jag se till att hon får kaffe och en skumraket då hon kommer. Ibland är jag ledig just den dagen men jag får bara inte glömma att se till att hon får sitt älsklings fika i allafall.

Igår så ringer hon alltså då jag står i kassan och då jag svarar så hör jag hennes speciella hesa släpande röst säga: Nu ska du lyssna väldigt noga och sen sjunger hon "ja må du leva" med en klar hög stämma som jag inte visste fanns i denna härliga kvinna. Att den sången hade så många verser visste jag inte heller. Det avslutades med ett fyrfaldigt hurra. Gissa om jag blev lycklig. Jag såg många glada leenden i kassa kön då för ingen kunde undgå att höra hennes vackra sång.

 Sedan då jag tittar på min telefon så har jag ett meddelande: Titta i kylen inne i personalrummet står det.  Där ligger en underbar present från finaste Palle. Han är en trogen kund som har besökt oss i alla de år jag jobbat på badis och vi har som tradition att alltid starta dagen med en morgon kram. Vad jag fick?? Jo nyrökt strömming. Fattar ni vilken go macka jag och L. fick igår kväll. 

Det är såna underbara små överrakningar som förgyller ens vardag och man känner att det är verkligen underbart att få fira att man finns.

  Nu ska vi  snart fira Påsk men kom ihåg att det är nolltolerans mot droger i  trafiken.